mandag 26. mars 2012

Skjering av frukttre

Våren er udiskutabelt kommet, og med den - mykje kjekt arbeid! Kjenner meg så mykje meir heime i eplehagen med saksa i handa enn på kontor. Denne runden i eplehagen vart imidlertid litt meir omfattande enn den normalt sett er sidan det var 2 år sidan forrige skjererunde. Mykje å ta tak i, og god anledning til å lære. Under eit før-bilde:  

 Og etter:

Tre om våren utan blad og med brun bakgrunn er ikkje det lettaste når ein skal ha fram detaljar... Me var i alle fall veldig nøygde med oss sjølve då me kunne sjå utover ferdig klipte eple- og morelletre!

Elles går det i vedhogst. Me har brent opp innhaldet av eit stort vedaskjul i vinter og det er på tide å sørge for påfyllet. Dessutan har ikkje skogen ilt av litt opprydning etter Dagmar :-)  

Ting gror i glaskarmen (i påvente av eit drivhus...). Har vore litt overivrig med planting, men det er ikkje lett å styre seg når ein set i gang - det er jo så mykje spennande! Har til no sådd agurk, tomat, mais. purre, 5 sortar pellis, 2 sortar Tagetes, blomkål, brokkoli, sellerirot, hvit kål og basilikum. Har ein god del meir som skal direkte i jorda.

Kassane i kjøkkenhagen er klare og på plass, og no er me i gang med å fylle opp med litt diverse før jorda kjem på toppen (dei er 120 x120 og det er 6 kassar, så det ville gått med uhørt mykje om alt skulle fyllast opp med jord).

Og så er det vårpussen ute, klipping av busker og rydding av diverse, og årsavslutninga sjølvsagt (kontorarbeid har ein tendens å havne litt bak i køen når veret er sååå flott som det har vore ei stund no:-)) - alt i alt nok å ta seg til, nett som me likar det! Ha ein strålande dag! 

2 kommentarer:

 1. Oi - nå kom jeg inn i en spennende blogg gitt! For et herlig prosjekt dere har fått dere. Og med den utsikten. Det er jo bare helt fantastisk på vestlandet. Og husa der er så skjønne og litt annerledes enn her på østlandet. Med liggende kledning og skifertak.

  Herlig!

  Jeg "sparer" på restaureringsblogger på landet - så jeg legger deg inn i listen på Livs Lyst og håper det er ok.

  Jeg vil gjerne følge litt med her ;O)

  SvarSlett
 2. Ein strålande dag til deg og dine også Randi!

  SvarSlett